IGEAN energielening

IGEAN energielening

 • IGEAN energielening
  Doornaardstraat 60
  2160 Wommelgem

 • tel. 03 350 08 11
 • fax 03 353 34 10
 • mail ons
 • Openingsuren kantoor:

  Bij voorkeur op afspraak elke werkdag van 9u tot 16u.

  Let op: geld lenen kost ook geld.

IGEAN energielening

In samenwerking met 29 gemeenten en het OCMW staat IGEAN in voor het verstrekken van de Vlaamse energielening. Dit maakt dat iedereen met een energielening energiebesparende werken aan zijn woning kan uitvoeren. Deze woning moet in één van de deelnemende gemeenten staan.  

Aan de IGEAN energielening zijn geen dossierkosten verbonden.

LET OP: De voorwaarden van de energielening zijn sinds 1.10.2017 gewijzigd.Energiebesparende investeringen kosten geld. En dat budget hebt u niet altijd onmiddellijk voorhanden. Daarom kan u bij IGEAN dienstverlening een lening aangaan van maximaal
15 000 euro
. Dit aanbod heet de ‘IGEAN energielening’.

Er zijn twee systemen van 'goedkope lening' en twee systemen van 'renteloze lening', elk met een apart aanvraagformulier:

 1. De algemene 'goedkope lening' van 2% die voor iedereen beschikbaar is;
 2. De 'goedkope lening' van 1% voor niet-commerciële instellingen en coöperatieve vennootschappen;
 3. De bijzondere 'renteloze lening' voor particulieren voor de ‘prioritaire doelgroep’;
 4. De 'renteloze lening' voor de verhuurder die zijn woning verhuurt aan een erkend SVK;


Let op: de goedkope lening van 2% en de renteloze lening voor SVK-verhuurders stopt op 31.12.2018. De goedkope lening voor niet-commerciële instellingen en coöperatieve vennootschappen stopt op 31.12.2019.

De IGEAN energielening is een samenwerking van de 29 gemeentebesturen en OCMW’s van Aartselaar, Boechout, Boom, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Edegem, Essen, Hemiksem, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lint, Malle, Mortsel, Niel, Ranst, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel en Zwijndrecht met het Vlaamse Gewest en IGEAN dienstverlening. IGEAN dienstverlening werd hiervoor door het Vlaamse Gewest erkend. Voor meer informatie kan u terecht op de website van de Vlaamse Energielening.