IGEAN energielening

IGEAN energielening

 • IGEAN energielening
  Doornaardstraat 60
  2160 Wommelgem

 • tel. 03 350 08 25
 • fax 03 353 34 10
 • mail ons
 • Openingsuren kantoor:

  8.00 - 16.45 u.


  Let op: geld lenen kost ook geld.

IGEAN energielening

In samenwerking met 29 gemeenten en het OCMW staat IGEAN in voor het verstrekken van de Vlaamse energielening. Dit maakt dat iedereen energiebesparende werken aan zijn woning kan uitvoeren en dit met een goedkope (2%) of een renteloze lening (0%). Deze woning moet in één van de deelnemende gemeenten staan. Aan de IGEAN energielening zijn geen dossierkosten verbonden. Sinds 2013 heeft IGEAN zo meer dan 1.250 leningen toegekend.  

LET OP: De voorwaarden van de energielening worden binnenkort aangepast. Voor meer informatie; klik hier.
De teksten op deze website bevatten nog het oude systeem. Aanvragen tot en met 30.09.2017 worden nog volgens dit oude systeem afgehandeld.Energiebesparende investeringen kosten geld. En dat budget hebt u niet altijd onmiddellijk voorhanden. Daarom kan u bij IGEAN dienstverlening een lening aangaan van maximaal
10 000 euro
. Dit aanbod heet de ‘IGEAN energielening’.

Er zijn twee systemen:

 1. De algemene 'goedkope lening' van 2% die voor iedereen beschikbaar is;
 2. De bijzondere 'renteloze lening' die enkel beschikbaar is voor bepaalde minder begoede groepen. Ook de verhuurder die zijn woning aan een erkend sociaal verhuurkantoor (SVK) verhuurt komt mogelijk in aanmerking.

De folder 'IGEAN energielening'  kan u hier downloaden.

De IGEAN energielening is een samenwerking van de 29 gemeentebesturen en OCMW’s van Aartselaar, Boechout, Boom, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Edegem, Essen, Hemiksem, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lint, Malle, Mortsel, Niel, Ranst, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel en Zwijndrecht met het Vlaamse Gewest en IGEAN dienstverlening. IGEAN dienstverlening werd hiervoor door het Vlaamse Gewest erkend. Voor meer informatie kan u terecht op de website van de Vlaamse Energielening.