energielening

In samenwerking met 29 gemeenten en het OCMW staat IGEAN in voor het verstrekken van de Vlaamse energielening. Dit maakt dat iedereen met een energielening energiebesparende werken aan zijn woning kan uitvoeren. Deze woning moet in één van de deelnemende gemeenten staan.  

Aan de IGEAN energielening zijn geen dossierkosten verbonden.

LET OP: De voorwaarden van de energielening zijn sinds 1.01.2019 gewijzigd.

Energiebesparende investeringen kosten geld. En dat budget hebt u niet altijd onmiddellijk voorhanden. Daarom kan u bij IGEAN dienstverlening een lening aangaan van maximaal
15 000 euro
. Dit aanbod heet de ‘IGEAN energielening’.

Sinds 2019 zijn er nog twee systemen van energielening, elk met een apart aanvraagformulier:

  1. De 'goedkope lening' van 1% voor niet-commerciële instellingen en coöperatieve vennootschappen;
  2. De bijzondere 'renteloze lening' voor particulieren behorende tot de ‘prioritaire doelgroep’;


Let op: de goedkope lening van 2% en de renteloze lening voor SVK-verhuurders is afgesloten op 31.12.2018. De goedkope lening voor niet-commerciële instellingen en coöperatieve vennootschappen stopt op 31.12.2019.

De IGEAN energielening is een samenwerking van de 29 gemeentebesturen en OCMW’s van Aartselaar, Boechout, Boom, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Edegem, Essen, Hemiksem, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lint, Malle, Mortsel, Niel, Ranst, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel en Zwijndrecht met het Vlaamse Gewest en IGEAN dienstverlening. Het Energiehuis van IGEAN dienstverlening is door het Vlaamse Gewest erkend. De werking wordt begeleid door de beleidsgroep energie en de kredietcommissie.

Voor meer informatie kan u terecht op de website van de Vlaamse Energielening.