Energielening

In samenwerking met 29 gemeenten en het OCMW staat IGEAN in voor het verstrekken van de Vlaamse energielening. Je kan beroep doen op de energielening om energiebesparende werken aan een woning uit te voeren. De woning moet dan wel in één van de deelnemende gemeenten gelegen zijn.  

Voor energiebesparende investeringen kan je bij IGEAN dienstverlening een lening aangaan van maximaal 15 000 euro. Dit aanbod heet de ‘IGEAN energielening’.
Let op: Geld lenen kost ook geld!

Aan de IGEAN energielening zijn geen dossierkosten verbonden.

Sinds 1.01.2019 zijn de voorwaarden van de energielening gewijzigd!
Er zijn er nog twee systemen van energielening, elk met een apart aanvraagformulier:

  1. De 'goedkope lening' van 1% voor niet-commerciële instellingen en coöperatieve vennootschappen;
  2. De bijzondere 'renteloze lening' voor particulieren behorende tot de ‘prioritaire doelgroep’.


Let op: de goedkope lening van 2% en de renteloze lening voor SVK-verhuurders is afgesloten op 31.12.2018. De goedkope lening voor niet-commerciële instellingen en coöperatieve vennootschappen stopt op 31.12.2020.

De IGEAN energielening is een samenwerking van de 29 lokale besturen van Aartselaar, Boechout, Boom, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Edegem, Essen, Hemiksem, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lint, Malle, Mortsel, Niel, Ranst, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel en Zwijndrecht met het Vlaamse Gewest en IGEAN dienstverlening. Het Energiehuis van IGEAN dienstverlening is door het Vlaamse Gewest erkend. De werking wordt begeleid door de beleidsgroep energie en de kredietcommissie.

Meer informatie?
Vlaamse Energielening