Nieuws

nieuws - detail

MORTSEL - realisatie van een woonproject aan Sint-Benedictusstraat-Molenstraat

In samenwerking met het stadsbestuur van Mortsel zal IGEAN de verkoop begeleiden van een projectgrond gelegen tussen de Sint-Benedictusstraat en Molenstraat die momenteel dienst doet als uitvalsbasis voor stedelijke diensten. De projectsite ligt op wandelafstand van het centrum met scholen, winkels, banken, recreatieve- en groenvoorzieningen.


Het treinstation Mortsel Oude God, tram-en bushaltes en de publieke parking Stadsplein liggen op slechts een boogscheut van de site wat vlotte verbindingsmogelijkheden garandeert voor haar bewoners. Samengevat zorgen deze voorzieningen ervoor dat hier wonen zeer aantrekkelijk zal zijn voor jong en oud!


Kernwoorden: inbreidingsproject- eengezinswoningen en appartementen - vraag naar een kwalitatief sterk woonconcept - aandacht voor duurzaamheid 

 

bovenaanzicht projectsite


Voor deze realisatie van meergezinswoningen, eengezinswoningen en publiek groen, roept IGEAN ontwikkelaars/promotoren op zich kandidaat te stellen om daarop een kwalitatief project uit te werken. De projectontwikkelaar koopt hierbij de grond aan (of d.m.v. een opstalrecht) en staat in voor ontwerpen, het commercialiseren en het volledig realiseren van het project. IGEAN zal de toewijzing van deze gronden organiseren en coördineren. Externe deskundigen zowel als vertegenwoordigers van de stad worden betrokken bij de beoordeling van het kwalitatief karakter van de ingediende projectvoorstellen.


Het voorwerp van de oproep betreft het indienen van een aanvraag tot deelneming, waarna de deelnemingsvoorwaarden worden getoetst. In de tweede ronde zal gevraagd worden om een kwalitatief sterk bouwconcept op te maken dat zal beoordeelt worden door een jury. Op basis van het juryverslag, het programma van eisen, de beoordelingscriteria en het geboden bedrag voor de projectgrond duidt de opdrachtgever de winnende laureaat aan. Het project wordt aldus toegewezen in twee rondes, waarbij een tussenkomst in de ontwerpkosten wordt voorzien voor de weerhouden laureaten voor de eerste ronde.


Het programma van eisen met de planning en meer inlichtingen over het terrein en de bouwmogelijkheden kan u onderaan downloaden samen met alle bijlagen.


Indien u interesse hebt om op deze locatie een vastgoedproject te realiseren, aarzel dan niet om u kandidaat te stellen. Uw kandidatuur dient uiterlijk op woensdag 24.03.2020 om 15u toe te komen bij IGEAN, t.a.v. Swa Silkens, Doornaardstraat 60 te 2160 Wommelgem. Alle mailcommunicatie over dit dossier dient te gebeuren via projectgrond@igean.be.

Download
Datum van het bericht: 14-01-2021
Ga naar het huidig nieuwsoverzicht