Nieuws

nieuws - detail

Boek nu een gratis sorteerworkshop voor je school!

Gratis afvalworkshop voor scholen

De schoolgaande jeugd- dat zijn de consumenten van morgen. Hen op een speelse manier vertrouwd maken met afval vermijden, sorteren en recycleren- en waarom dat belangrijk is: dat is het opzet van de sorteerworkshops van Fostplus & Goodplanet. Misschien wel iets voor jouw klas of school?

 

Viesvuilland
Wat is er aan de hand in Viesvuilland? is een slimme zet voor uw school. Spelenderwijs maken kleuters (1e tot 3e kleuterklas) en jonge kinderen (1e en 2e leerjaar) kennis met afval vermijden, sorteren en recycleren en leren ze inzien waarom dat belangrijk is.

Ervaren educatieve medewerkers van de vzw GoodPlanet leiden alles in goede banen. Het afvalprobleem wordt benaderd vanuit de leefwereld van kleuters.
Wat is er aan de hand in Viesvuilland? is met andere woorden een animatie op maat van de kleinsten en is bovendien volledig gratis.
Surf naar www.viesvuilland.be

 

LABO
Leren Afval Beheren Op school (LABO) is een interactieve vorming voor leerlingen uit de tweede en derde graad van het basisonderwijs. Ze maken kennis met alle facetten van het sorteerproces. Ze krijgen ook praktische tips die ze meteen op school en thuis kunnen toepassen.

Het zet uw school op weg naar een goed afvalbeheer en legt de nadruk op preventie, hergebruik, sortering en recyclage van afval. LABO sluit volledig aan bij de eindtermen. LABO duurt niet langer dan een halve dag, maar brengt de kinderen kennis bij die een heel leven meegaat. LABO is volledig gratis.
Surf naar www.labovorming.be

 

Da’s proper!
Da’s proper! is een educatieve workshop over afvalbeheer voor leerlingen uit het 3de jaar tot en met de 7de jaar van het secundair onderwijs. Da’s proper! behandelt uiteenlopende onderwerpen zoals sorteerregels, recyclage, preventie, hergebruik, zwerfvuil, sociale economie, duurzame ontwikkeling en wetgeving.
Via een quiz, rollenspel of debat steken de leerlingen iets op over de uiteenlopende aspecten
van afval. Leuk en leerrijk!
Surf naar www.dasproper.be

 

Datum van het bericht: 18-01-2018
Ga naar het huidig nieuwsoverzicht