Nieuws

nieuws - detail

De IGEAN energielening vanaf 2019

Particulieren kunnen reeds vele jaren een beroep doen op de Vlaamse Energielening om energiebesparende werken aan de woning te laten uitvoeren. In samenwerking met de gemeente en het OCMW staat IGEAN in voor het verstrekken van de Vlaamse energielening.

 

Aangepaste voorwaarden vanaf 2019!

Vanaf januari 2019 zijn er een aantal belangrijke wijzigingen in voege. De goedkope lening waarmee iedereen tegen een zeer voordelige intrestvoet van 2% werken kan laten uitvoeren, werd afgesloten in 2018. Dit is ook zo voor de renteloze lening (0%) voor eigenaars die energiebesparende werken uitvoeren aan een woning die ze verhuren aan een sociaal verhuurkantoor.

 

Wie komt nog wel in aanmerking voor de Vlaamse energielening?

Eigenaars die behoren tot de prioritaire doelgroep* kunnen nog een renteloze energielening (0%) afsluiten. Het maximale uitleenbedrag bedraagt 15.000 euro met een looptijd van maximum 10 jaar. De woning moet dan wel gelegen zijn in één van de deelnemende gemeenten. Aan de IGEAN energielening zijn verder geen dossierkosten verbonden.

De inkomensvoorwaarden om in aanmerking te komen zijn uitgebreid. Huishoudens met een belastbaar inkomen tot 31.340 euro komen in aanmerking.  Bovendien wordt dit bedrag sinds 2019 verhoogd met 1.630 euro per persoon ten laste.

 

* Wie behoort nog tot deze doelgroep?

- personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds,

- huishoudens met een jaarlijks bruto belastbaar inkomen dat niet hoger is dan 18.730,66 euro, verhoogd met 3.467,55 euro per persoon ten laste,

- personen die in schuldbemiddeling zitten en hun verwarmingsfactuur niet kunnen betalen,

- personen die begeleiding krijgen van het sociaal huis omdat ze moeilijkheden ondervinden met het betalen van de facturen voor gas en elektriciteit,

- personen die recht hebben op de sociale maximumprijzen.

 

De Vlaamse energielening voor rechtspersonen nog tot eind 2019

Ook niet-commerciële rechtspersonen zoals vzw’s, scholen, ziekenhuizen enz. evenals coöperatieve vennootschappen kunnen nog tot eind 2019, 15.000 euro lenen aan een voordelige intrestvoet van 1%. Voor verenigingen van mede-eigenaars wordt het maximum te lenen bedrag bovendien verhoogd met 7.500 euro per wooneenheid waarvoor de vereniging verantwoordelijk is in het gebouw.

 

Neem bij twijfel contact op met je energiehuis  om na te gaan of je in aanmerking komt voor de IGEAN energielening! Je kan ons bereiken op bijgevoegde contactgegevens.

 

Voor alle verdere informatie kan je terecht op het gemeentehuis of bij IGEAN.

IGEAN energielening
Doornaardstraat 60
2160 Wommelgem

03 350 08 11
energielening@igean.be

 

Bij voorkeur op afspraak tijdens de kantooruren - elke werkdag van 9u tot 16u

 

 

 

 

Datum van het bericht: 19-02-2019
Ga naar het huidig nieuwsoverzicht